Ne félj az álmaidtól!

Előző cikkünkben azt vizsgáltuk mennyire fontos az elfogadás az életben. Most azt nézzük meg, hogyan és miért használható a vágyaid megteremtésének folyamatában.

A vonzás törvényének vonatkozásában az elfogadás az utolsó lépések egyikét jelenti. Amikor első lépésben megtervezted, mit is szeretnél, és kellő energiát szántál a gondolati szinten arra, hogy azt valóságossá tedd önmagad számára, akkor azt lehet mondani, hogy rácsatlakoztál a vonzás törvényére.
Ez persze önmagában még nem elég, de a kezdő lépést megtetted, ami nagyon fontos és kikerülhetetlen momentum. A következő lépésben érzelmi szinten kell átélned a vágyad létezését, mert az érzelmi töltés lesz az ’üzemanyag’, melynek segítségével eljutsz célodhoz, vagy vágyad lehetősége kerül a vonzáskörzetedbe. Ily módon formát és energiát adtál neki, és el is engedted a kérésed a világba. Aztán megérkezik a visszajelzés valamilyen formában.

Itt lép be az elfogadás a képbe. Nagyon sokan vannak úgy, hogy szeretnének valamit, s el is jutnak addig, hogy a vágyuk csírái meg is jelennek az életükben. Akkor azonban a változástól való félelem miatt nem fogadják el, és nem mernek tovább cselekedni a megvalósulás kibontakozásának érdekében. Inkább a fejükre hallgatva, természetesen racionális indokokra hivatkozva, hagyják tovaszállni a lehetőségeket.

Furcsának tűnhet, de gyakran valóban nem a legkönnyebb elfogadni azt, amire előzőleg annyira vágytál. Mi lehet az ok? Valószínűleg az, hogy a valódi vágyak átélése átalakít téged és a világodat is, ami pedig az ego egyik nagy félelme.
A szívedet elkezdi vonzani az ismeretlen, a bizonytalan, mert megérzi, ott rejlik a valódi izgalom, a tartalmas-kreatív élet lehetősége. S oda csak a „bizonytalanság tengerén”keresztül lehet eljutni. Az ego gyakran inkább racionális indokokat gyárt, s ennek eredményeképpen elutasítja, vagyis nem fogadja el a változást jelentő vágyad megvalósulását.

Ekkor segít az elfogadás és az, ha tudatos tudsz maradni, s akár a benned rejlő félelmek ellenére is mersz cselekedni. Hiszen nem az a gond, ha félsz, az mindenkivel előfordul. Az igazi nehézség, ha nem tudod elfogadni az érzést, elfojtod magadban, s rejtekhelyről irányítja életed hajóját.
Ilyenkor még akkor is nehéz felhúznod a vitorlát, amikor a számodra tökéletes irányú és erejű szél megérkezik. Ezt azonban könnyedén túllépheted, ha a szívedbe vésed a régi szufi mondást:

„Az óceán mélyén kincsek várnak rád, de ha biztonságot akarsz, valóban ott a part.”

Kívánom Neked, hogy a vitorlát legyen erőd felhúzni s kitartani akár az óceán közepén is!

 

Szerző: GYURÓ ÉVA, a BARAKA Jóga Iskola vezetője, vezető Jógaoktató