RÓLUNK
MONDTÁK

Nikoletta – Gyerekjóga Oktató Képzésünk hallgatója

“Sokfajta és sokféle képzésen vettem már részt, de sose éreztem még ennyire, hogy jó helyen vagyok. Azt kapom amire vágytam, amire számítottam és amivel bármikor szívesen foglalkozom majd. Az első képzési napon részletesen átbeszéltük, hogy mire és miért jó a gyerekjógával foglalkozni és azon résztvevőként is részt venni. Pontosítva lett, hogy mi a különbség a felnőtt és a gyerekjóga között, ami nagyon hasznos tud lenni egy gyakorló jógásnak és egy leendő oktatónak. Ami a legjobban tetszett, hogy minden korcsoportot átbeszéltünk, hogy melyik életszakaszban mire kell a legjobban odafigyelni. A képzési nap csúcspontja pedig a tapasztalati tanulás volt. Már az első nap megismerkedtünk gyerekjógás gyakorlatokkal.“

Márti – Hatha Alap Jógaoktató Képzésünk hallgatója:

“A Baraka Jóga Iskola Képzéseit szeretettel ajánlom mindenkinek, aki használható elmélyült tudást szeretne kapni, melyet rugalmas képzés során sajátíthat el. Az órák családias légkörben, szeretetben, egyéni igényeknek megfelelően, empatikus odafigyeléssel zajlanak. Hatalmas mennyiségű alapos, precíz tudást kap a hallgató. A motiváció a tanfolyam ideje alatt végig fenntartott. Az oktatók felkészültsége, a tudás átadásának képessége az oktatáshoz való hozzáállásuk minden igényt kielégít.”

Angéla – Gyerekjóga Oktató Képzésünk hallgatója:

“Az óvodai csoportomban egyre több alkalommal becsempészem a jógát. Akár mindennapos testnevelésként 1-1 játékot, vagy akár 1-1 tevékenységhez hozzákapcsolva, beillesztve. A gyerekek és a szülők visszajelzései is nagyon pozitívak. A gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően, pontosabban, precízebben és magabiztosabban mutatom be az egyes ászanákat. Ezeket tapasztaltam az elmúlt 2 hétben a képzés alatt. Sikerült a jógát bevinni a csoportomba, és a gyerekek (is) imádják.”

Szonja – Gyerekjóga Oktató képzésünk hallgatója

“Az Első két nap után azt hiszem röpültem hazafelé – ötletem sincs hogyan értem haza. Csordultig voltam töltődve. Otthon a család faggatott, hogy „Na milyen volt? Mesélj!”, én meg saját szavamba vágva, csapongva borítottam rájuk az élményeimet, amiből ők feltehetőleg egy dolgot biztos megtudtak: hogy ott voltam, ahol lennem kellett és az nekem nagyon jó volt.

Szerintem az emberek többsége csak puhatolja az irányt, amely felé tartania kell. Nem tudjuk biztosan, hogy az életünk során majd milyen állomásokon vezet át az utunk. A tudatosabbja annyit elég korán leszűr a tapasztalataiból, hogy fejlődni kell, építkezni, többnek-jobbnak lenni minden egyes nappal, de a HOGYAN a nagy titok, amit mindenkinek magának kell kiásni mélyről. Magából.

Itt a tanfolyamon olyanok verődtek össze, akik összetartoznak. Huszonhárom olyan ember, akik mind úgy érezték életük adott pontján, most, hogy egy jóga-tanfolyam az, ami közelebb viszi őket önmagukhoz és ami még ennél is lenyűgözőbb, hogy szinte kivétel nélkül mindenkit a segítőszándék hajtott ide. Ettől meleg lesz a teremben. Ettől többek lettünk, mint amennyik csak úgy egymás mellett lennénk. Azt hiszem, ERŐSEK vagyunk és azt hiszem, szeretjük egymást. Gondolom, persze, hogy más mást érez, mást írna le, de ha én így érzem, akkor biztos ez is jelen van…

Mindannyiunknak volt egy kis „jóga-múltja”, de itt minden tudás mélyül, pontosabb és tudatosabb lesz. Visszük haza a tarisznyánkban a tanulni-, gyakorolnivalókat és a havonkénti találkozások során mindig megújult emberek állnak a jóga-matracok elejére, hogy a NAP ÜDVÖZLET-tel köszöntsék a mestert, egymást, az új napot. NAMASTE”

Rita – Gyerekjóga Oktató Képzésünk hallgatója

“A második nap a Baraka Jóga Iskola Gyerekjóga Oktató Képzésén rengeteg pozitív élményt adott. A délelőtt nagyobb része az ászanák megismeréséből, gyakorlásából állt. Hihetetlen érzés volt, az egyes gyakorlatok kivitelezése, s a tudat, hogy “tényleg meg tudjuk csinálni”! Ezután Jógafilozófia előadást hallgattunk, mely során számomra oly sok minden megvilágosodott, az előadó profizmusának köszönhetően. Erős lelki feltöltődést kaptunk mindannyian, a jóga szellemiségének “megismerése” által. Majd egy gyerekjóga oktató segített megmutatni a gyerekekhez vezető utat. Fantasztikusan éreztük magunkat az órán is, de a képzés után a gyerekjóga óra látogatása még meg is koronázta az érzést. Oly sok finom kis technikát láttunk az oktatótól, melyeket egész biztos, hogy be tudunk majd mi is építeni a foglalkozásainkba. Én mindenképpen köszönöm ezt a napot is!”

Angéla – Gyerekjóga Oktató Képzésünk hallgatója:

“Az első nap egyik legizgalmasabb és legérdekesebb pontja az volt számomra, amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a jóga mennyire beilleszthető a gyerekek óvodai és iskolai mindennapjaikba, hogy mennyire összhangban tud lenni a szabadság és az önfegyelem. A második képzési nap végén pedig megtapasztalhattuk testközelből azt, amit az első napon megtanulhattunk. Egy játékos, a gyerekek idegrendszeri érettségéhez és mozgásfejlettségükhöz igazodó (figyelembe véve az egyéni eltéréseket) jóga órán vehettünk részt. Nagyon pozitív számomra, hogy nagyon gyakorlatorientált a képzés, de jelen van az elméleti oktatás is. Ezeket nagyon jól kombinálták egymással. A kedvenc gyakorlatsorom a napüdvözlet mesével. Egy dinamikus gyakorlatsor, amelynek nagyon sok jótékony hatása van. Emellett játékos és humoros is egyben. Köszönöm, hogy ott lehettem, fantasztikusan éreztem magam. Nagyon jó kis csapat jött össze!”

Rita – Gyerekjóga Oktató Képzésünk hallgatója:

“Először szeretnék köszönetet mondani, hogy lehetőséget kaptam az általam vágyott tudás megszerzéséhez! Már az első alkalom meggyőzött arról, hogy jó helyen vagyok. Az elméleti részek alátámasztották óvodapedagógusi tanulmányaimat, tapasztalataimat. A gyakorlati részben megélt játékok fantasztikus élményt adtak úgy testileg, mint lelkileg! Egy befogadásra nyitott csapatot, hiteles és pozitív hozzáállású oktatót ismerhettem meg, akiktől már most is sokat kaptam. Izgatottan várom a következő alkalmat, várom az új, építő élményeket!”

Gyöngyi – Hatha Alap Jógaoktató Képzésünk hallgatója:

“Mit adott nekem a jóga? Egyenes tartást, rugalmasságot, testileg, emocionálisan pedig, azelőtt soha nem látott bátorságot, céltudatosságot, akaraterőt, önbizalmat, önértékelést, kevesebb aggódást, megtanított az elfogadásra, türelemre, és-végül ami talán a legfontosabb – egy állandó lelki béke alakult ki bennem.”

Eszter – Hatha Alap Jógaoktató Képzésünk hallgatója:

“Számomra nagyon fontos, hogy egy oktató hiteles legyen, ezt is megkaptam Évi személyében, aki éli, tanítja a jógát és át is akarja adni, és át is adja ismereteit, tapasztalatait. Az órái színesek, jó hangulatúak, jó arányban van jelen az elmélet és a gyakorlat is. Mind ezt nagy odafigyeléssel, felkészültséggel, az érdeklődés fenntartásával, kedvességgel teszi. Örülök és hálás szívvel köszönöm meg ezúton is hogy részese lehettem ennek a nagyszerű képzésnek.”

Erika – Jógaoktató képzésünk hallgatója:

“Szeretném még egyszer megköszönni az együtt töltött fél évet és annak minden pillanatát, amit együtt éltünk meg. Számomra túl azon, hogy a jóga rejtelmeibe bevezettél és alapos, mindenre kiterjedő használható tudást adtál át, általad egy önismereti úton is végig haladhattam. Rájöttem, hogy így az 55. évemben is, van még mit tanulnom, és az élet mely területein van még teendőm magammal. Az oktatás által megtapasztaltam a tanulás örömét, mennyire más úgy tanulni, hogy érdekel, amit tanulsz, és saját magadért teszed, hogy általa gyarapodj.”