5 dolog, ami megváltozik, ha jógázol

Régóta megfogant benned a gondolat, hogy jógázni szeretnél? A lelki és testi kiegyensúlyozottságon kívül még rengeteg dolgot nyerhetsz azzal, ha időt szentelsz a rendszeres gyakorlására. Vágj bele még ma!

Nem véletlenül került az utóbbi időkben előtérbe a jóga bölcsessége: felgyorsult világunkban mindenkinek szüksége van a lelki megerősítésre, hogy végre egy kicsit elcsendesedjünk, ezt segít a jóga megteremteni.

Ég veled stressz!

Nagyon sokan a stresszoldó hatása miatt választják a jógát. Amikor úgy érzed, feszültebb időszakon mész keresztül, több felmerülő problémával kell szembenézned, már napi 15 perc jógázás is segít abban, hogy megnyugodj, gondolataid fókuszáltabbak legyenek és könnyebben megtaláld a megoldásokat.

Erősebb testben és lélekben is

Az ászanák gyakorlásával tested hajlékonyabb, rugalmasabb lesz, emellett fizikai erőnléted is jobb lesz. A jóga gyakorlása közben az elcsendesedés és befelé figyelés által fókuszod a jelen pillanaton van, ami segít könnyebben elengedni a múltbéli dolgokat. A csendességben jobban megismered magad, s ezek együttesen lélekben is megerősítenek, ami növeli az önértékelésed!

Jobb agyműködés és belső elégedettség

A külvilág kizárásával, azzal, hogy csak magadra figyelsz, és az alkalmazott légzésgyakorlatoknak köszönhetően agyműködésed a stresszes béta állapotból a nyugodt, ellazult állapotot jelentő alfa agyhullámokra tér át. Ez az állapot pedig a teljes szervezetedre, szervrendszeredre gyógyítóan hat.

Ints búcsút a hát- és gerincfájdalmaknak!

A napjainkban oly gyakori home office egyik nagy hátránya, hogy a folyamatos ülőmunka megterheli a gerincet és. A megfelelő ászanák gyakorlásával (például csavart ülés) enyhítheted az így kialakult tüneteket, fájdalmakat, illetve a rendszeres jóga hatására tartásod is javul, tested ellenállóbbá válik.

Egészségesebb élet

A jóga gyakorlása egy jó kiindulópont a teljes életmódváltáshoz. Elsajátításával egyre fontosabbnak fogod érezni nem csak azt, hogy milyen gondolatokkal, hanem azt is, hogy a testedet mivel és hogyan táplálod. Ösztönösen az egészségesebb élelmiszerek felé fordulsz majd, és éberebb leszel arra is, hogy elegendő pihenést adj magadnak.

BARAKA Jóga Iskola

fotó forrása: Pexels

HATHA ONLINE JÓGAÓRÁINKRÓL BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT OLVASHATÓ (link)