Rakd helyre magad! – 2. rész

Előző cikkünkben a civilizáció hatásaként elvesztett helyes testtartásunk visszanyerésében,

  • gerincünk természetes mozgásának újra tanulásában
  • a feszes hátizmok nyújtásában,valamint
  • fájdalommentes mindennapi tevékenységeinkben.

Valóban Te is kezedbe veheted a „saját” sorsod, s helyre rakhatod magad?

Szakszerű jógaoktató segítségével, orvosi ajánlás alapján egyértelműen megismerheted saját gerinced gyenge pontjait, és a problémák okait. A jóga ugyanis erős testtudatosságot fejleszt.  Javaslom, hogy vedd kezedbe a sorsod. Szakember támogatásával,  az értékes, s a gerinced, hátad, csípőd szempontjából a számodra legmegfelelőbb, kiválasztott jógapózok hihetetlen eredményekkel kecsegtetnek.

El tudod képzelni?

Rugalmas gerinc, fájdalommentes hát, szenvedés nélküli ülés, alvás és a „hátbarát” életmód elsajátításával:  mindezt elérheted, megtanulhatod a Gerincterápiás jóga segítségével. Fellégezhetsz,  megkönnyebbülsz,  mindennapjaidban a mozgás örömtelivé válik.

Kívánom Neked, hogy Te is tapasztald meg, mint ahogy én is megtapasztaltam, amikor 14 évvel ezelőtt a gerincsérv következtében hihetetlen fájdalmaim voltak, s orvosom műtétet javasolt.

A hátfájdalmak, gerincproblémák lelki részét semmiképpen ne becsüld le!

Ugyanis minden diszharmóniára a test azonos módon reagál. Mindenki a maga un. „gyenge pontjaival” reagál lelki, pszichés zavaraira: valaki gyomorfájással , de valaki hátfájddalommal, isiásszal, vagy nyakmerevséggel.

Kezd el a jógát, s megtapasztalod, hogy a testi-fizikai szinten kívül segít a lelki, mentális síkon is a „napi terheket” kezelni, másképp  értékeled élethelyzeted, kitartást, magabiztosságot fejleszt benned, és  elégedettségre tanít.

S még egy csodát is megtapasztalhatsz a jógával: mivel nemcsak az érzelmeink befolyásolják fizikai állapotunkat – testtartásunkat, ízületeink, izmaink  állapotát -,  hanem a mozgásunk is hatással lehet érzelmi stabilitásunkra,  állapotunkra, ezért a mozgás hatására pozitív, örömteli hangulatba kerülünk.

Ne feledjük: ahogyan gondolkodunk s érzünk, olyanná leszünk; s amilyenek lettünk, az elárulja, hogyan gondolkodtunk s éreztünk. S ha segíteni kívánsz magadon, ajánljuk Gerinc jóga óráinkat, s ha magadon kívül másoknak is, akkor Gerincterápiás Jógaoktató képzésünket.

 

Szerző: GYURÓ ÉVA, a BARAKA Jóga Iskola vezetője, vezető Jógaoktató