Oktató képzés | Oktatóink | Szabó Anna

Szabó Anna

Anatómia oktató

“A döntő kérdés az, hogy hova figyelünk. …keressük a kapcsolatot az éltető erővel. S ezt ott találjuk, ahol bennünk az élet mozdul. Oda figyelünk, ahol bennünk az élet működik. Nem az akadályokat kell elgördítenünk, hanem visszatérnünk oda, keresnünk azt, ami bennünk az élet áramlata. És észrevenni, ami odavezet minket, s azt is, ami nem.”

Mustó Péter SJ

Gyermeki létem összefonódott a természettel. Mindennapjaim része volt a természetjárás. Édesapám segítségével ismertem meg a fákat, a virágokat, a tücskök zenéjét és csodáltam az élővilág sokszínűségét. Kíváncsi voltam az Életre és összes megnyilvánulási formájára. Tudni akartam, hogyan működünk. Ezért lettem biológus és biológia szakos középiskolai tanár a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen.

A jógával fiatal felnőttként kezdtem ismerkedni. Hiányzott a testmozgás és hiányzott a csend. A jógát választottam. A csendben találkoztam önmagammal, a jóga önismereti utam része lett. És életerőm is növekedett. A Sivananda Jógaközpontban oktatói oklevelet szereztem és azóta folyamatosan oktatok.

Megtapasztaltam, hogy a testi, biológiai működéseink elválaszthatatlanok lelki folyamatainktól és kölcsönösen hatnak egymásra. Szerettem volna többet tudni erről, ezért beiratkoztam az Integrál Akadémiára és elvégeztem a 3 éves képzést az Integrál pszichológia szakon.

Végső soron ugyanazokra a kérdésekre kerestem a válaszokat mindenütt: hogyan működik az ember? Mire érdemes figyelni?

Végzettségeim, elvégzett tanfolyamaim:

  • Biológus
  • Biológia szakos tanár
  • Sivananda jógaoktató
  • Integrál szemléletű tanácsadó

Jelenlegi tevékenységem a BARAKA Jóga Iskolában:

  • a BARAKA Jóga Iskola Jógaoktató Képzéseinek Anatómia és élettani alapismeretének oktatója

Szeretettel várlak Téged a BARAKÁBAN!