A „Vonzás törvénye” vagy a „Gondolat ereje” a párkapcsolatban

Sokszor felmerülhet bennünk a kérdés, hogyan lehetne javítani párkapcsolatunk minőségén, vagy hogyan vonzzuk be ideális párunkat? Egyáltalán tudjuk-e alakítani ily módon az életünket? A következő cikksorozatunkban egy – a szokásostól eltérő – megközelítési módból vizsgáljuk meg és adunk gyakorlati választ a kérdésre.

Számos elképzelés, hiedelem él a köztudatban a „Vonzás törvényé”-vel és a „Gondolat erejé”-vel kapcsolatban. Vannak, akik esküsznek rá, és vannak, akik teljesen letagadják még az elképzelést is, és csupán egyfajta ezoterikus babonának tartják. Természetesen mindenki saját élményei-tapasztalatai alapján ítéli meg ezt a jelenséget. A legjobban talán akkor jársz, ha nem utasítasz el semmit, de nem is hiszel el mindent automatikusan, amit ezzel kapcsolatban olvastál. Inkább vizsgálj meg néhány jelenséget a saját életedben és tedd fel a kérdés magadnak: „Vajon mit is jelenthet mindez számomra? Miben és hogyan használhatom ezeket a törvényeket életminőségem, párkapcsolatom megváltoztatására?„Ha valóban érdekel a válasz, akkor a saját mentális és érzelmi szokásrendszeredre érdemes éberré válnod.

A modern tudomány már felismerte: a Világegyetem alapja a rezgés (a „Mi a csudát tudunk a világról” című film nagyon plasztikusan mutatja be). A világ jelenségei a rezgések frekvenciáinak hasonlósága alapján jönnek össze, vagy maradnak távol egymástól. A különböző gondolatok illetve érzelmek különböző hullámhosszú frekvenciákat jelentenek, melyeket elnevezünk örömnek és bánatnak, boldogságnak és boldogtalanságnak, és sorolhatnánk a különböző meghatározásokat. Minden gondolat – érzés – érzelem is egy rezgésminőség. Tudat alatt minden ember, aki olyan, mint te, magáévá teszi a gondolataidat, amelyet kisugárzol, és képességükhöz mérten hasonló gondolatokat szét a világba.

Jól szemlélteti például a következő jelenség: ha egy tóba egy darab kavicsot dobunk, olyan koncentrikus hullámokat hozunk ezzel létre, amelyek körkörösen hullámoznak a becsapódás helyétől. Tehát az eredmény az, hogy gondolatainkkal – érzéseinkkel hatalmas erőket („rezgéseket”) indítunk be, hozunk mozgásba.

Érdemes tudatosítanod magadban, a gondolataidnak – érzéseidnek hatalmas ereje van. A gondolatod segítségével hatalmas teremtő erőre tehetsz szert. Figyeld meg, hogy egy gondolat nagyon rövid időn belül hogyan terjed, növi ki magát gondolatok sorozatává. Ugyanakkor megkötik az embert.

 Mit is jelentenek a fentiek a Párkapcsolat terén?

A gondolatok-érzések szüntelen áramlása szinte teljesen reaktívan („tőlünk függetlenül”) jelennek meg bennünk. Az érzelmek valójában a gondolkodás hatására aktivizálódó energetikai jelenségeknek tekinthetők. Az életminőséged, a párkapcsolatod legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat !  Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni.

Számodra és mindenki számára, aki tenni akar a saját sorsának alakulásáért, az a legjobb hír, hogy minden pillanatban megvan a lehetőség, hogy azt figyeld meg, amit valóban szeretnél. Csak rajtad múlik a választás. Amikor gondolsz valamire vagy valakire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek-gondolatok is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye illetve a gondolat ereje szerint megjelenik az életedben. Olyan jelenség fog manifesztálódni, ami az adott érzelmi rezgést megerősíti. Tehát ha valaminek – jelen esetben egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat – meglétére, az örömteli átélésére fókuszálsz (még ha pillanatnyilag nem is jelent még meg az életedben), akkor ez fog manifesztálódni – megjelenni. Ha valaminek a hiányára helyezed a hangsúlyt, vagyis attól szenvedsz (mert még nincs jelen az életedben),  akkor nem tudod bevonzani, nem tud megnyilvánulni az életedben.
Kezdetben persze nem mindig könnyű ébernek lenni a belső energiákra, hiszen némelyik annyira megszokottá vált az évek, évtizedek során, hogy mindössze apró „háttérzajként” van jelen, s öntudatlanul határozza meg az életedet.

Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét, a gondolat erejét.
Első körben a következő lépéseket kell végigjárnod a gyakorlati megtapasztaláshoz:

  • Ébredj tudatára a saját belső tudattalan elvárásoknak és érzéseknek.
  • Majd csak a második lépésben kerülhet csak sor az álmok, vágyak képi vizualizációjára.
  • A harmadik lépés: felszínre kell hozni olyan kellemes érzelmeket-érzéseket önmagadban – öröm, jóleső érzés, kíváncsiság, stb, mely kapcsolatban van a vágyad meglétével, ezzel segítve elő a teremtés folyamatát.

Szerző: GYURÓ ÉVA, a BARAKA Jóga Iskola vezetője, vezető Jógaoktató