barakajoga@gmail.com
A BARAKA Jóga Iskola a World Yoga Alliance (WYA) Hivatalos tagja!

Kökény Anita

Gyerekjóga oktató

Kökény Anita

Gyerekkorom óta, életem része a mozgás, és amióta az „eszemet tudom” gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. Ezt a két dolgot próbáltam mindig összekapcsolni, és a gyerekjógával való találkozáskor tudtam, megtaláltam ennek a legjobb formáját.

Több mint, 15 éve vagyok óvónő, és folyamatosan kerestem a lehetőségeket, fejlesztéseket, hogyan lehetne a gyerekeket minél jobban megismerni, segíteni őket, a világban való eligazodásban. Ezért végeztem el ezzel kapcsolatosan több tanfolyamot, és az ELTE Pszichológia tanszékén a Fejlesztőpedagógus szakot, hiszen felelősségteljesen és tudatosan foglalkozni a gyermekekkel nagyszerű érzés.

10 éve jógázom felnőttként, hobbi szinten, töretlen lelkesedéssel, és úgy érzem, ha az ember időben találkozik ezzel a mozgásformával, rájön arra, hogy a jóga nem azt mutatja meg, amilyen a világ, hanem azt, hogyan lehet a világot megismerni, és abban békében élni. És ezt szeretném a gyermekeknek, jógaoktatóként is átadni.

A jóga óvodáskortól, felnőttkorig elkísérheti a gyermeket. A gyermekkorban kezdett jógagyakorlatok, ma már bizonyítottan támogatják az egészséges személyiség fejlődést. A gyerekeknek fontos elsajátítani a korai években, hogy néha ellentétes érzelmeik vannak, és a nehéz helyzetekben a viselkedésüket nem csak a harag, a düh, vagy éppen a nyílt félelem irányíthatja. Óvodás és kisiskoláskorban, a jóga órákon ezt, sok játékon és mesén keresztül  el is tudják sajátítani.

Óráimat kedvenc Wass Albert idézetem vezeti: „Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá szemedet, hogy meglássa azt.”

Végzettségeim, elvégzett tanfolyamaim:

  • Óvónőképző középiskolai, és főiskolai végzettség
  • ELTE Fejlesztőpedagógus szak
  • Montessori tanfolyam
  • Gordon módszer elsajátítása
  • Több éven keresztül tanultam a Fővárosi Pedagógia Intézet különböző tanfolyamain
  • A legkedvesebb végzettségem: Baraka Jóga iskola-Gyerekjóga oktató képzése

 

Jelenlegi tevékenységem a BARAKA Jóga Iskolában: 

  • BARAKA Jóga Iskola Gyerekjóga oktató képzéseinek Gyerekjóga óra oktatója