barakajoga@gmail.com
A BARAKA Jóga Iskola a World Yoga Alliance (WYA) Hivatalos tagja!

Hatha jóga

MILYEN HATHA JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS INDUL LEGKÖZELEBB?

HATHA ALAP JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS: 2018. szeptembertől: hétvégén vagy csütörtökön

HATHA KÖZÉPHALADÓ JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS: 2018. szeptembertől: hétvégén vagy csütörtökön

A Hatha jóga azt nyújtja korunk emberének, amire a leginkább szüksége van: visszaállítja mentális békéjét és megteremti belső egyensúlyát.

Oldja energia-blokkjait mind fizikai, mind lelki és mentális szinten – ezzel is segítve az öngyógyító folyamatok beindulását.

A Hatha jóga rendszeres gyakorlásával:

  • a test fiatalodik,
  • a szív- és érrendszer valamint az idegrendszer is edződik,
  • az emésztőrendszer erősödik,
  • az izmok feszesebbé válnak,
  • az ízületek mozgékonyabbak, rugalmasabbak lesznek,
  • javul a koncentrációs képesség és erősödik a kitartás.

A jógaórán a Hatha gyakorlatok elsajátítása mellett hangsúlyt fektetünk az elméleti alapok megismerésére is. Fokozatosan tanuljuk meg az alapokat, átbeszéljük az elméleti hátteret, az ászanák (jógapózok) és légzőgyakorlatok testre, energetikai rendszerre, idegrendszerre és elmére kifejtett jótékony hatásait, valamint a gyakorlatok különböző változatait.

Minden óra rövid relaxációval (meditációval) kezdődik. Kioldjuk a feszültségeket, ráhangolódunk az órára. Ezt követően az izmok, ízületek bemelegítése, gerincnyújtás történik.

Majd az alap légzőgyakorlatokkal javítjuk a test oxigénellátását, harmonizáljuk a két agyféltekét, s utána a könnyebb, egyszerűbb alap-ászanáktól (jógapózoktól) haladunk az összetettebb ászanák felé, melyekre a test illetve energetikai rendszer fokozatosan fel tud készülni.

Az ászanák segítenek rugalmassá varázsolni az izmokat, ízületeket, valamint javítják a belső szervek vérellátását és működését. Minden gyakorlást relaxációval (jóga nidra) fejezünk be, hogy a test és elme megpihenhessen, és be tudja építeni a jógapózok, a gyakorlatok jótékony hatásait. Mindezt zeneterápiával támogatjuk.

Bár nagy figyelmet fordítunk a pontosságra, elsősorban az ászanák áramlása által elért ellazultabb, mélyebb tudatállapot és a belső csendesség játssza a főszerepet.

Foglalkozásaink kiscsoportosak, családias hangulatúak, így mindenkire jut kellő figyelem és törődés!

A jógaórák, a gyakorlatok akár egy csodálatos gyöngysor… egyik gyöngy után a másik, folyamatosan benne maradva az energiák áramlásában. Az óra végére minden gyöngyszem a helyére kerül, s létrejön
a testünk-lelkünk-szellemünk egysége, harmóniája.

Szeretettel várunk Hatha jóga óráinkon!

Jelentkezz jógaóránkra!

[Form id=”11″]