barakajoga@gmail.com
A BARAKA Jóga Iskola a World Yoga Alliance (WYA) Hivatalos tagja!

Hatha – Gerinc jóga

Fáj a hátad vagy a derekad? Gyakran elfekszed a nyakad? …vagy csak szeretnéd megelőzni mindezt?

Akkor a Hatha – Gerinc jóga éppen Neked való!

A Hatha jóga testtartásaiból kiinduló Gerinc jóga olyan modern mozgásterápia, melynek elsődleges szerepe a megelőzés illetve utókezelés. A Gerinc jóga gyakorlatok harmonikusan erősítik és nyújtják az izomzatot.

A precíz, anatómiai szempontból átgondolt, bárki számára könnyen elsajátítható jóga gyakorlatok biztonságosan, mégis eredményesen alakítják a fizikai testet, és ezen keresztül hatással vannak az emberi élet egészére.

A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a Gerinc jóga itt kezdi a gyakorlást. Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás harmonizálódik, oldódnak a feszültségek, és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.

Miért a Gerinc jóga?

A gerinc, a mozgásrendszer központjaként kiemelt hangsúlyt kap a gerincjóga foglalkozásokon, azonban a cél az egészséges, harmonikusan működő test és psziché elérése, ezért használunk a teljes testet átmozgató gyakorlatsorok mellett a helyes légzés elsajátítását célzó technikákat, valamint tanítunk relaxációt is.

A Gerinc jóga a teljes fizikumot kezeli módszeresen. Hatékonyan támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyító eljárásokat. Segíti az egészség elérését és megőrzését.

A Gerinc jóga kifejezetten ajánlott a tartáshibák és gerincbántalmak megelőzésére, az ülő vagy kemény fizikai munkát végzőknek, hátfájósoknak, de azoknak is, akik egyszerűen csak feltöltődni vágynak. Nemtől, kortól, előképzettségtől függetlenül bárkinek!

Foglalkozásaink kiscsoportosak, családi hangulatúak, így mindenkire jut kellő figyelem és törődés!

Felkeltette érdeklődésedet ez az óratípus?

Jelentkezz jógaóránkra!

[Form id=”11″]